Säännöt 2024

Säännöt 2024

 

Muutokset sääntöihin kaudesta 2023:

  • Pitkien keskusteluiden jälkeen päädyttiin: "UTV:t ja SBS-laitteet (rinnakkain istuttavat mönkijät) osallistuvat avoimeen luokkaan."
 
  • Päivitetty sääntö vastaamaan nykyisiä määräyksiä: "Mikäli ajoneuvo on T3- tai T3b-luokkaan kuuluva, ns. traktorimönkijä ja alaikäisellä on sen kuljettamiseen oikeuttava ajo-oikeus, saa hän itse ajaa tien yli."
 
  • Edellisillä kausilla joukkueiden määräytymistä ei ollut määritetty säänöissä, nyt tämä määritettiin: " Joukkueen määritelmä CUP-pisteissä: Autot: Cup pistelaskuun joukkueen määrittää: Kuljettaja, ajoneuvo ja joukkueen nimi. Painavasta syystä voidaan vaihtaa ajoneuvoa. Mönkijät: Cup pistelaskuun Joukkueen määrittää: Joukkueen nimi, ajoneuvot ja jäsenet. Painavasta syystä voidaan vaihtaa henkilöä tai ajoneuvoa etukäteen pyytämällä."
 
  • CUP- pisteisiin pieni sääntöviilaus: "Pidemmän matkan kisat voidaan toteuttaa +5 cup pistettä per joukkue, Tämä ilmoitetaan ennen kauden alkua. Pisteitä jaetaan kuitenkin vain niin monelle joukkueelle kuin normaalistikin. Kaudella 2024 korotetut pisteet jaetaan Sotkamon kilpailussa. Jos ns. pohjoisen kilpailuja on 2 kappaletta, niin lisäpisteitä ei jaeta."
 
  • Puututtu rallinastojen ja piikkipyörien käyttöön: "Mikäli autoluokissa käytetään nastarenkaita, nastoituksen tulee olla tieliikennekelpoinen. "
     

Säännöt löytyvät tästä:

Säännöt 2024 löytyvät tästä.